V 24+1 | Röstigenkänning

2012-04-01 | Klockan 23:31:26 | Kategori: Vecka 25 - Havandeskapsförgiftning | Besökare online nu:
Jag har ju lite småpanik över att vara så sjukt stillasittande som jag blivit de senaste månaderna. På grund av mina värkande/smärtande höfter alltså.
Jag blir tjock, stel, rastlös och uttråkad.

Så jag tänker att simning kan vara grejen. Och jag jobbar ju typ 50 meter från ett badhus, så där har jag ju inget att skylla på. Bara att sticka dit innan/under/efter jobbet.

Så mitt mission den senaste veckan har varit att hitta någon slags vattenklädsel för gravida.
Idag hittade jag en baddräkt och en bikini från www.lovelymama.se som jag beställde.
Jag hoppas att någon av dem är okej.
Bikinin är ett wildcard så att säga, man känner sig ju inte asfin för tillfället, och en bikini lär väl kanske förvärra ens redan störda självbild med dallrande mage, röda utslag överallt, hormonfläckar och en totalt obefintlig midja.
Men jag har ju alltid haft problem med baddräkter också, eftersom jag alltid känner mig som ett stort barn i dem - så det är väl som att välja mellan pest eller kolera typ :-D

Nu är vi inne i vecka 25 och bebisen skulle kunna klara sig utanför mig nu. Men ack så liten den skulle vara då, den väger bara 800 gram. Barnet kan känna igen min röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.
Så här säger Familjeliv om denna veckan:


Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Pytte "svarar" ganska ofta när man petar på magen. Ofta känner vi med händerna hur h*n ligger, och när man petar på någon speciell del så svarar Pyttelajnen genom att peta tillbaka eller kicka mig med fötterna. Hicka känner jag också nu, känns som ett litet klick inne i magen. Jättemysigt! ♥Micke

Heja Pytte :)2012-04-04, 11:22:01 URL: http://guldkryckan.blogspot.comKOMMENTARER

-> NAMN
-> E-MAIL

-> DIN HEMSIDA/BLOGG

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?RSS 2.0