| Tio månader | +195 |

2013-02-28 | Klockan 20:00:42 | Kategori: På tjocken | Besökare online nu:
 
Veckovägning på neo idag, och jag var spänd. Vi är ju tillbaka på Ians gamla avdelning en gång i veckan för att han krånglat med maten så de senaste månadena. Fina Dr K förväntade en viktnedgång såhär i början av hans kostomläggning och projekt "börja vakenäta - sluta sovmata" typ. 
Förra veckan stod vågen på +75 gram, denna veckan på +195 gram. Det är bra, och det är en normal viktuppgång för en normalätande bebis i hans ålder. Jag är glad, och mycket nöjd!
 
Ian har varit duktig den senaste veckan, vi har varit duktiga. Han han ökat sitt matintag från 80-100 ml per matning, till 120-160 ml, och vi har lärt oss tyda hans signaler: Nu är jag trött, nu är jag hungrig. Eftersom han enbart ätit sovandes de senaste månaderna har det varit lite kajko med hans signaler. Inte ens han har vetat om han varit hungrig eller trött.
Han äter ersättning 4-5 gånger om dagen och däremellan kämpar vi på med puréer och gröt. Igår åt han två skålar gröt, idag knappt någon alls. Gröt funkar någorlunda om han får titta på Teletubbies samtidigt. Har märkt att pojken behöver någon slags distraktion när han skall äta, oavsett om det är på flaska eller med sked. Han har lite svårt att koncentrera sig helt enkelt.
 
Dr K gjorde även en lite grundligare check och sade att han är före sin korrigerade ålder i utvecklingen. Han är pigg och klar för sin ålder, social, busig och är mjuk och fin i leder och muskler. Hon tipsade om att sänka hoppgungan så att han har ordentligt böjda ben, och att låta gåbordet vara ett tag om det är så att måste sträcka ut sina ben och fötter för att nå ner till golvet. Prematurer kan tydligen bli statiska i sina muskler om de måste sträcka ut dem för mycket, och eftersom Ian inte riktigt når ner till golvet ordentligt så låter vi den stå ett tag nu. Han har absolut ingen tendens till det, men känns onödigt att utmana ödet.
 
När vi kom hem var det gos och bus för hela slanten, han sov middag i tre (!) timmar, och ville sen sova för natten redan klockan 18, försöte verkligen dra ut på det, men vid 18.30 var han så slut att han slocknade. Tjoho, kommer att bli en kul natt/jättetidig morgon :)
 
Så, en bra dag med världens finaste unge! 
 
 
 

Lisa

Blir glad i hjärtat att läsa om framstegen, så som ni har kämpat! Grattis till er alla! Kram2013-03-01, 18:51:16

Hillevi

Underbart! Eran Harliga Ian verkar ha fantastika foraldrar!2013-03-03, 03:29:41KOMMENTARER

-> NAMN
-> E-MAIL

-> DIN HEMSIDA/BLOGG

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?RSS 2.0