V 19+4 | Kramp

2012-02-29 | Klockan 15:32:48 | Kategori: Vecka 20 | Besökare online nu:
Fick mycket obehagliga och märkliga kramper i/kring äggstockarna igår kväll. Det kom i intervaller, höll på i kanske 15 sekunder under några gånger. Blev riktigt orolig, blek om nosen och rädd. Det var i samband med att vi stängde Lillagården, så jag skyndade mig hemmåt strax efter det.
Ringde jourhavande barnmorska på Folksam (bra tjänst när man har gravidförsäkring där), men hon kunde inte direkt säga vad det var såklart. Förvärkar tippade hon på att det skulle kuna vara.
Nöjde mig med det svaret så länge och skall försöka kolla lite grundligare med min egen barnmorska på fredag när vi skall dit.
Idag har jag vad som kan upplevas som en konstant mensvärk i de regionerna, men det är väl för att livmodern växer antar jag.
Men usch, inget roligt att gå runt och inte veta vad det var som hände igår, man vill ju inte hålla på att oroa sig för saker hela tiden :/

V 19+3 | Gråtig

2012-02-28 | Klockan 11:07:14 | Kategori: Vecka 20 | Besökare online nu:

Foglossning + hormoner + sömnlöshet = katastrof. Började dagen med massor med tårar och depp i soffan. Wille fattar ju såklart inte nåt, med all rätt. För egentligen är det ju inte nåt, jag är på tjocken och extremt gråtig tidvis.
Men jag känner mig så sjukt löjlig när det händer, tårarna som bara väller ut helt okontrollerat, rinnsnor och ett evigt hulkande.

Igår dödade mina fogar mig framåt eftermiddagen, höften låste sig på något sätt och jag blev ståendes mitt inne i Nordstan och tänkte att "någon kommer att få bära ut mig här i från". Jag kunde inte förmå mig att lyfta benet. Mycket läskigt, det kändes som om hela mitt bäcken skulle falla isär. Men mycket av det handlar om hjärna har jag märkt, för när man väl kommer igång sen så gör det inte så ont som man trodde att det skulle göra.

Men i alla fall, jag fick ställa in ett roller derby-möte för att åka hem och lägga mig, vilket inte heller funkade så bra, så det blev att halvligga i soffan hela kvällen.
Sen kunde jag som sagt inte sova ordentligt i natt heller. Stön.

Meeen, jag har köpt efterlängtade mammaleggings och ser fram emot kläder som inte lämnar resårmärken mitt på magen, wihoo!
Jag känner också av Pytte rätt regelbundet nu, speciellt på vänster sida långt ner. Det känns som om nåt petar på mig på insidan, rolig känsla :)
Jag tror inte det är speciellt långt kvar tills vi kan känna h*n på utsidan, jag tror att jag kanske kände något på utsidan av magen i morse - men jag vet inte riktigt :)

Tror att det börjar bli dags att beställa barnvagn snart, har förstått att de kan ha flera månaders leveranstid, så det gäller väl att vara ute i god tid. Tror att vi bestämt oss för en Bugaboo Cameleon, så nu gäller det väl att börja kolla runt om det kanske finns några som är nedsatta, för de kostar fasen 11.000:- Elvatusen kronor, stört! Sjukt!

Så, nu skall jag vila lite om det går. Måste försöka vara i någorlunda form innan det är dags för att jobba kvällen.

Kärlek!V 19+2 | Curry

2012-02-27 | Klockan 14:26:02 | Kategori: Vecka 20 | Besökare online nu:
Vad hände där liksom? Jag satt och skrev i min vanliga blogg igår om att jag var sugen på kebapizza, sen gick jag ut i köket för att diska, och när jag stod där fick jag en sådan sjuk, (nästan) oemotståndlig längtan efter kyckling med curry på pizza.
Jag började gråta lite där jag stod och diskade - så mycket längtade jag. Så jag avbröt diskandet och gick och lade mig på sängen, för jag tänkte att det här ju är sjukt - och så låg jag där och kände hur det verkligen rann i munnen efter sug på kycklingpizza med curry.

Så Wille vallade ut mig på en promenad, förmodligen med intentionen att leda frugan till lokala pizzeria - och så blev det. En kycklingpizza med curry, jordnötter, ananas och fetaost senare och frugan var nöjd och glad.

Och så är det ju det där med magen då. Den där nästintill obefintliga magen. Idag kom den dagen då alla började ta på den, och jag lider.
Jag tycker inte det är kul när alla tallar och trycker på den, lägger händerna på den, böjer sig ner för att prata med den. Visst jag förstår grejen, det är ju en bebis där inne - det är jättegulligt, men jag är en vuxen människa utanpå bebisen, och jag gillar inte att bli tafsad på. Men, kan man med och säga det till folk? Människor vill ju trots allt bara väl. Jag antar att jag får stå ut, jag kanske vänjer mig?

V 18+6 | I offentlighetens ljus

2012-02-24 | Klockan 11:14:22 | Kategori: Vecka 19 | Besökare online nu:
I måndags kväll, efter ultraljudet, kunde jag inte hålla mig längre - utan lade upp bilden från ultraljudet på Facebook, och direkt efter det blev det liv i luckan :)

Mängder av grattisar strömmade in under kvällen, natten och dagarna efter det.
Du är hemskt välkommen till denna världen Pytte :)

Och igår, den 23 februari, föddes en ny kunglighet till denna världen - kronprinsessan Victoria och Daniel fick en liten tronarvinge, en liten prinsessa.

Och en av mina gamlaste, gamla ungdomar Mickis födde tvillingar, och det känns nästan större för mig än vad det gör med en ny kunglighet - ännu mera kungligt på något sätt :)

Och så funderar jag på det här med att köpa barnvagn på Blocket, jag har hittat en helt nu, ouppackad Bugaboo Cameleon på Blocket för 8.000:- istället för de 11.000:- den kostar i affär, men då får man ju inten garanti, inget kvitto eller nåt. Kanske inte är värt det? :S

Pyttes pappa fick sig ett ryck igår kväll vid 22:30 och började flytta bokhyllorna från ena sidan vardagrummet till det andra - för att göra plats till den nya, stora garderoben med skjutdörrar som vi skall ha där bokhyllorna stod tidigare.
Det blir bra det här, i och med att vi flyttar ut garderoberna från sovrummet till vardagsrummet så gör vi plats för Pytte i sovrummet :)
Man skulle väl kunna säga att Pyttes pappa har börjat boa ;)Imorgon skall vi åka och titta på ett hus, det är inte alls så att vi skall flytta till hus just nu - men det är något vi båda vill i framtiden, och det är alltid roligt att åka och titta :)

V 18+2 | Hej hej Pytte!

2012-02-20 | Klockan 14:45:23 | Kategori: Vecka 19 | Besökare online nu:Say hello to our new little friend, Pytte Engelbrektsson! Ongen som vägrade ligga på sidan, som vispade runt som en liten minifis i rymden hela tiden, som på RUL-bilden ligger på rygg, med armarna böjda upp mot öronen och knäna uppdragna mot den lilla magen, så söt! ♥

Vi blev tillbakaflyttade till 18+2, och har nu beräknat förlossningsdatum 20 juli istället för den 18 som det tidigare var sagt, innan dess var det den 16, så det är ju lite hipp som happ med det där :)
Allting såg bra ut, det fanns en hjärna med två hjärnhalvor och ett hjära med fyra kammare. Det fanns lever, njurar och uringblåsa och allt annat såg normalt ut :)
En livlig liten krabat, ett gott tecken sa barnmorskan på antenatalavdelningen där vi gjorde ultraljudet.

Så, nu var den milstolpen avklarad, nu är det bara att invänta 2 mars då det är dags för första, riktiga besöket hos barnmorskan. Efter det blir det regelbundna besök en gång i månaden tror jag :)


V 18+5 | Gett upp jeans

2012-02-19 | Klockan 20:49:29 | Kategori: Vecka 19 | Besökare online nu:


Jag har nu accepterat mitt på-tjocken-öde, och gett upp vanliga jeans. Förra veckan drog jag ut alla mina jeans ur garderoben och provade dem, och insåg att jag inte fick på mig ett endaste par. Över höfterna.
Bebisen ligger nog i mina höfter.
Så måste det vara.
Japp :)

18+6 imorgon och dags för rutinultraljud på Östra sjukhuset. Jag är stundtals jättenervös för detta. "Tänk om det inte är nåt där inne?", "Tänk om den inte har några armar?", "Tänk om det bara är ett huvud där inne, eller kanske bara en endaste stor fot som flyter omkring inne i mig?". Eller ja, nu hittar jag ju på, men ni fattar va?
TÄNK OM DET ÄR TVÅ? Alltså när läkaren gjorde VUL när vi var på gynakuten i vecka 12 så har jag för mig att han sa att det var en, men jag minns inte riktigt om jag konstruerat svaret i min hjärna själv.
Vad gör man om det är två? Jag har svårt att fatta hur man gör med en, hur skall man kunna ta sig till tvättstugan med bebis, tvätt och allt som hör till?
Aja, det är säkert sånt som löser sig med tiden antar jag.

Jag läste nyss om en tjej som på rutinultraljudet blev tillbakaflyttad fyra veckor, hon gick dit och var i vecka arton, och när hon gick där i från var hon bara i vecka fjorton enligt ultraljudspersonalen. De mäter väl bebisen och så, och sätter BF efter det - men fyra veckor? Vad hände där liksom? :D

Vad händer med kroppen då? Ptjo, jag börjar känna mig lite som en tunna typ, jag har inte mycket till mage, men jag börjar typ bli jämntjock på överkroppen, som om magsäcken och tarmarna flyttat sig uppåt och utåt, vilket de nog förmodligen har också.
Jag var på konferens tors-fre, och kollade mig i spegeln, såg en liten mage och insåg att "shit, jag är verkligen gravid!". På kvällen var det stor middag och det skulle beställas dryck och jag beställde alkoholfritt rödvin och sen var ju det konstaterat att jag var gravid bland alla som satt runt omkring mig.

Lite roligt var det dock innan middagen då alla satt uppe i loungen och baren var där nere. Jag köpte med mig en alkoholfri Hof upp, och båda mina chefer och kollega (som alla vet att jag är på tjocken) glodde märkligt på min öl och på mig hela tiden, ända tills jag själv insåg att flaskan ser exakt likadan ut som de andra på bordet, den enda skillnaden är att det står "non-alcohol" med pyttebokstäver på min flaska - och det såg ju inte dem, haha! En soc.anmälan var inte långt borta i några sekunder där, tills jag snabbt pekade på texten :D

Så, nu är det  dags att börja vänta in morgondagen, spännande! ♥

V 17+6 | "Hemliga klubben"

2012-02-13 | Klockan 11:26:00 | Kategori: Vecka 18 | Besökare online nu:
Holy macaroni, vecka 19 imorgon - och en vecka kvar till rutinultraljudet på Östra, wehoo!
Det börjar snart bli dags att ta bild på magen tror jag minsann. Än så länge är det mest kroppen som tjockat på sig, men eftersom man blir lite blind över hur man själv ser ut eftersom jag tycker att jag ändrar kroppsform från dag till dag nu, så kanske det är bäst att börja ta en bild i veckan.

Vi har varit iväg på roadtrip i helgen, jag och Pyttes pappa, Helsingborg och Malmö. Jag var lite orolig innan eftersom jag har en del foglossning i ehh...rumpan, och jag visste inte hur det skulle bli att sitta i en bil/sova i annan säng/sitta på läktare så mycket som vi skulle göra. Men det fungerade jättebra, och jag såg jättegravid ut eftersom jag helgen till ära låg in med en riktigt fin ballonngmage som gjorde att alla mina organ i magen var sprängfyllda med luft, haha!

Men det var gott att vara iväg en sväng, det blev ju en del barn-prat nu när även jag och Wille är med i "hemliga klubben", den där klubben som alla blivande föräldrar/föräldar visst är med i, den där klubben som gör att man alltid har något att prata om med en likasinnad - barn... Och Willes polare Micke och Karina som vi bland annat träffade, har en liten tjej, Wilma, vilket gjorde att barn såklart blir ett givet samtalsämne. Tänk vad man missat under alla år som ogravid! Haha!

Resultatet av resan kom igår, då jag knappt kunde ta mig ur sängen eftersom det gjorde så ont i fogarna, och hela dagen vaggade jag omkring som en anka, så igår vilade jag och tog det väldigt lugnt.
Måste ta upp detta med barnmorskan när vi skall dit den 2 mars, för det verkar faktiskt inte bli bättre det här...
Vet inte vad man kan göra åt det riktigt, foglossningsbälte kanske skulle kunna hjälpa - men det känns som om min sitter så långt ner, aja vi får se :)


V 17+0 | V 18

2012-02-08 | Klockan 00:26:07 | Kategori: Vecka 18 | Besökare online nu:
Vecka arton. Damn! Vad snabbt det går...
Och för att färska upp minnet: Vecka 17+0 betyder alltså att hela vecka 17 har gått, plus 0 dagar. Vecka 18 alltså.

Jag tror jag har börjat boa, på mitt sätt: Tittar på torp i den Halländska myllan och ser mig själv med en unge hängandes i kjoltyget medans jag donar i köket. Herregud, vem är jag och vad har hänt med Andrea?
Jag ser mig själv baka bullar, frysa in och göra söndagsstek.
Tokigt :)

Det viskas bland ungdomarna på jobbet om huruvida jag är gravid eller inte. Jag låter det vara osagt ännu, tids nog får de veta.
Men, jag skriver upp era namn här (ifall ni skulle få nys om denna bloggen i framtiden), ni som varit det på spåren, så ni får lite cred:
Maria T
Faton
Kadisha

- all heder åt er ;)

För övrigt så måste jag ge lite cred till min gamla kombo Anki för att du lyckades luska ut det på något sätt via min andra blogg, och sedan ställde en direkt fråga på fejjan som jag ju inte kunde neka till :)

42,5%. Det är ju snart halva tiden som gått, helt sjukt. Och det syns inte på mig. Catta sa att det syntes igår, men det var nog faktiskt bara för att jag hade en jäkla mammakläninng på mig, den har ju liksom redan en färdigsydd mage som formar till det som ännu inte finns där :D
Men jag tror att det smäller till snart, jag känner livmodern ordentligt nu, speciellt när jag ligger ner, och det handlar bara om veckor innan den börjar stå ut. Wehoo!

Fostret:
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.
-Familjeliv, om vecka 18

Hehe, våran unge har redan två centimeter långa fötter. Respekt... :)

V 16+5 | Ogravid

2012-02-05 | Klockan 12:59:22 | Kategori: Vecka 17 | Besökare online nu:
Min mage gör kaoz med mig *gnäll*. Ballongmage deluxe helt enkelt, och jag försöker undvika bröd och pasta och allt det där, men tycker att det nästan blivit värre de senaste dagarna. Märkligt. Det enda jag kan relatera det till är att jag börjat dricka yoghurt till frukost, hmmm...
Men struntsamma.

Jag har kommit in i en period när jag känner mig galet ogravid. Inga symptom nästan, förutom att jag har lagt på mig en del ehh...fett.
Försöker helt enkelt tänka på vad jag äter nu. Det finns inte utrymme för mig att "unna mig" eller "äta för två" har jag insett. Jag funkar inte så.

Eller jo, några gravsymptom har jag nog, problem med bihålorna, sjukt tät i näsan och huvudvärk. Har läst någonstans att det hänger ihop med graviditeten. Huvudvärken är mest jobbig, för det är jobbigt att ha ont, men man vill ju inte proppa i sig en massa alvedon hela tiden. Så, jag försöker helt enkelt ignorera det så gott det går. 

Det hela är ju ändå rätt läskigt när man tänker efter. Om typ fem månader skall jag bli mamma. Herregud. På riktigt: herregud. Jag som knappt kan ta hand om mig själv ibland ju, haha.
När jag gick i högstadiet och hade barnkunskap så fick vi i uppgift att ta hand om ett okokt ägg var i en vecka, se till att det inte gick i kras. Vi tog hand om våra ägg minutiöst, sydde kläder i syslöjden den veckan, hade dem inlindade i bomull, men jag hade en mörk hemlighet: Mitt ägg knäcktes i väskan redan på båten hem från skolan första dagen, och jag bytte ut det mot ett nytt utan att säga något till någon.
Kommer jag att bli en dålig mamma nu då?
Är det straffet för att jag inte ens kunde ta hand om ett ägg liksom?
Haha, nä nu skall vi nog inte överdramatisera detta, men lite läskigt är det allt ändå att få ett eget litet väsen att ta hand om.

När jag säger att jag inte har några direkta gravidsymptom så ljuger jag ju lite trots allt. F-O-G-L-O-S-S-N-I-N-G! Jag tänker ännu inte säga att den är "from hell!" också för så långt har det inte gått än. Men det börjar faktiskt bli lite väl oroväckande jobbigt stundvis nu.
Denna veckan har jag jobbat måndag, tisdag, onsdag och lördag kväll och det känns i höfterna och i rumpan idag. Igår kväll var det arrangemang och således en del att bära + att man ju är igång hela tiden utan sittpaus, och när jag kom hem i natt så var mina höfter helt körda. Och det känns idag :(
Får helt enkelt börja ta det lite lugnare, men det är ju liksom inte min melodi. Har lite svårt att sitta och se på när andra jobbar... :/

Nu skall jag kolla in lite auktioner på Tradera, är intresserad av att köpa någon form av bärsjal där, billigt.

RSS 2.0