V 25+0 | Svår eklampsi

2012-04-07 | Klockan 13:19:25 | Kategori: Vecka 26 | Besökare online nu:

Jag har då utvecklat vad som på medicinarspråk kallas för "svår eklampsi ".
Man kan läsa bra om det här: http://www.niomanader.se/content.asp?ID=35
eller här: http://m.vardguiden.se/c.jsp?cid=25261241&artid=http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Havandeskapsforgiftning/%3ff%3drss20

Dock har jag inga kramper, och det är väl dem man jobbar för att hålla borta om jag förstår rätt.
Mitt blodtryck ser bra ut idag, äggvitan i urinen är normal, levervärderna är ok, njurvärderna är dock lite sämre idag.

(Förresten, jag har gått upp 5 (fem!) kilo sedan besöket hos min barnmorska i MÅNDAGS, en biverkning av havandeskapsförgiftning, helt stört!)

Jag får blodförtunnande för att hålla borta proppar, och fick den sista kortisonsprutan för Pyttes lungutveckling imorse - och det kändes mycket bra att de inte behövde ge den igår kväll, för det hade tytt på att ett kejsarsnitt låg väldigt nära.

Vi ställer sa sakta in oss på att vi kommer att få en prematur bebis. Pytte kommer att födas på tok för tidigt vad som än händer. Är det inte imorgon så är det om en vecka eller två eller tre. Vi vet inte, ingen vet. Det kommer förmodligen inte gå att hålla eklampsin i schack en månad i alla fall. Det får vi räkna med.
Känns svårt. Oberäkneligt. Och som den kontrollmänniska jag är så tar det stundtals styggt på psyket att vara här då jag har tappat kontrollen.
Men vi strävar på. Tänker positivt.

Älskade, älskade fina Wille ligger och sover på sin ihopfällbara säng bredvid mig, han har varit och köpt nödvändigheter som balsam, lypsyl, hårkamm och kom samtidigt med påskäggsleverans från Martin och Linda. Och en chokladhare full med goda, magiska enzymer som ser till att allt skall gå bra <3

Det blir väldigt upphackad sömn, mig tar de prover på var sjätte timma, och där emellan är det blodtrycksmätningar, CTG (hjärtljudkoller) på Pytte (ser bra ut, ca 145 i puls men lite stillsammare rörelser än vanligt) - så sömnen blir klart rubbad. Jag fick en sömntablett vid midnatt igår, vaknade vid fyra, somnade om och vaknade sen vid provtagning kl 06. Sen har jag sovit en timma sammanlagt under dagen.

Tack för alla fina sms, jag älskar er mina vänner, och önskar att jag kunde ha er här på besök allihopa - men jag får inte ta emot er på grund av att jag måste vila.
Men ni skall veta att jag tänker och längtar och är så förbannat tacksam för att ni finns, varenda en av er! <3

Nu är det snart lunch för min del, sen väntar ytterligare timmar av vila och stillsamhet. Gnaga på min magiska enzymhare skall jag också göra :)


Carolina

Jag håller alla tummar & tår att allt går bra för er!

Overkligt att något sånt kan hända så plötsligt. Är själv i v.28 nu & kan inte föreställa mig hur det skulle kännas om knodden skulle behöva komma ut nu.

Styrkekramar till hela familjen!2012-04-07, 14:29:42

Linda

Åh älskade Andréa!!! Jag finner inga ord för detta!! Vi håller våra tummar här uppe och vi vet att allt kommer att bli bra!

Om du orkar och vill prata så är det bara att slå en pling. Men jag förstår om det blir för mycket! Vila dig stark, kramas mycket och ät en massa påskgodis och när det är slut så köper ni mera!!

Varma och stora kramar från Linda och Tobbe <3<3<32012-04-07, 16:58:31

Malin

Fina fina Andrea. Grattis så det STORMAR till lilla lilla pyttebebisen och jag hoppas för allt jag äger och har att allt kommer gå bra. Så skönt med en bra läkare också, som ingjuter hopp och förtroende och visar att oddsen faktiskt är så bra för så små barn. För det är dom ju! Lille lille människan, jag önskar honom och er all lycka. Och så ses vi när han blivit stor och stark! Kram Malin.2012-04-09, 10:02:21 URL: http://malinarnesson.comKOMMENTARER

-> NAMN
-> E-MAIL

-> DIN HEMSIDA/BLOGG

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?RSS 2.0