V 16+0 | Vecka sjutton

2012-01-31 | Klockan 23:13:46 | Kategori: Vecka 17 | Besökare online nu:
Vecka 17
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Lilla lilla Pyttelajnen vad tiden går fort! I elva veckor har vi vetat om att du finns där inne, redan i elva veckor... Sjutton veckor gammal är du nu, och jag börjar må bättre. Visst, jag får gråtattacker titt som tätt, man vad är det mot illamående, sjösjuka och kokheta händer på nätterna? Då tar jag hellre lite depp ibland.
Det är skönt att de första tolv veckorna är avklarade med råge nu, jag tycker att veckorna från 12 tills nu har gått jättejättesnabbt, vad hände där liksom?

Idag, tre veckor försenad, kom Mawoken som jag vann på Tradera. Vi har satt upp den på prov på sovrumsdörrren och den ser jättemysig ut, jag skulle lätt kunna tänka mig att sova i en sån! Doris uppskattade inte att bli tvångsplacerad i den dock, så vi testgungade den med fyra liter läsk i haha :)

Nu är det bara tre veckor kvar tills rutinultraljudet på östra sjukhuset. Den 21:e februari skall vi dit, och då har det ju typ gått halva graviditeten, shit.
Jag har inte känt Pytte än, eller jag tror att jag kan ha känt ett litet fladder några gånger, men det är svårt att veta hur det skall kännas, och jag som har en del kaos med magen typ jämt har nog lite svårt att känna skillnad på vad som är gas och vad som kan vara bebis haha!
KOMMENTARER

-> NAMN
-> E-MAIL

-> DIN HEMSIDA/BLOGG

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?RSS 2.0